Samo Ljubav…

Ljubav je samo ljubav. Ona nema definiciju ni izvor svog postojanja. Ljubav ili imate ili nemate, svesni ste je ili niste, živite je ili ne. Najveća lekcija koju u životu učite zove se LJUBAV. Bez nje ništa ne bi funkcionisalo, kako na planeti Zemlji tako i u čitavom univerzumu. Ako volite drvo, životinje, umetnost, hranu itd. onda volite i ljude i život.

Ljubav je JEDNOTA – najjača snaga u svemiru. Nosi u sebi najvišu vibraciju svetlosti. Kada ste u ljubavi vi blistate jer je ljubav ono što svetlost oseća.


Ljubav je najveća sila u univerzumu

Pošto je ljubav najveća sila u univerzumu ne postoji problem koji je nemoguće rešiti s dovoljno velikom dozom ljubavi. Svaka misao i izgovorena reč koja nosi vibraciju ljubavi podiže vaš potencijal i povećava pozitivnu energiju univerzuma. Kada ste puni energije ljubavi niste u otporu i samim tim brže dolazite do svog cilja.

Čista bezuslovna ljubav ne sudi, ne zahteva, ne deli, ne kažnjava, ne očekuje, ne robuje, ne ograničava. Ona jednostavno voli, bez ikakvog uslovljavanja. Ona prihvata i spremna je da prigrli svakog jer predstavlja bezgraničnu energiju u univerzumu koja pruža apsolutnu sigurnost. Takođe je jedan od instrumenata koji možete koristiti u rešavanju vaših problema.


Srce kao instrument melodije ljubavi

Vaše srce je instrument za ljubav koje svira najlepše ljubavne melodije. Ako ste bez ljubavi teško ćete saznati za te divne melodije koje nosite u srcu. Kada vaša unutrašnja ljubav počne da nadolazi i da vas peplavljuje, tada ulazite u harmoniju, sklad i život dobija novi kvalitet. Što dublje osećate melodiju iz srca to ćete lakše i svesnije gledati sebe i svet oko vas očima ljubavi.

Ljubav vas uči kako da plešete kroz život. Ako je ne prepoznate velika je verovatnoća da ćete omašiti ceo svoj život.

Ljubav može biti ultimativni dokaz hrabrosti kada volite iskreno i bezuslovno. Isto tako ako ne možete voleti pretvorićete svoj život u tragediju, nezadovoljstvo i stah. Ljubav vas vodi direktno u srce i otvara put vašoj intuiciji, unutrašnjem glasu koji vas nepogrešivo vodi kroz avanturu zvanu život.


4 koraka do ljubavi

Kada zavolite sebe i svakodnevno praktikujete ljubav prema sebi, povećavate kapacitet ljubavi za druge. Osobu koja voli sebe prepoznaćete po dobroj energiji koju širi. To možete biti i vi uz primenjivanje ova 4 laka koraka.


Prvi korak do ljubavi je sadašnji trenutak

Ljubav je moguća jedino ovde i sada. Ne možete voleti u prošlosti ili budućnosti. Kada volite u prošlosti živite u sećanju, a kada volite u budućnosti živite u projekciji i pretpostavci. Na taj način ne možete istinski iskusiti ljubav jer je ne možete opipati kao što možete ovde i sada.


Drugi korak do ljubavi je ljubav prema sebi

Voleti sebe suština je onoga što jeste – to je vaša životna snaga.

Iskazivanje ljubavi prema sebi počinje od brige prema svom telu. Pružite mu nežnost, dodir, aktivnost, toplinu, zahvalite mu se što je tu za vas i što vam pruža utočište. Oslovite ga lepim imenom, bude prisutni u svom telu, ljubazni i poštujte ga.

Možete mu pisati pisma puna ljubavi i čitati na glas. Posvetite neko vreme razgovoru između uma i tela. Samo slušajte i mirujte. Zagrlite sebe kao da grlite osobu koju najviše volite. Budite dobro društvo svom telu – govorite mu na glas da ga volite, jer je to istina. Ono je najvažnija veza sa životom – savršeni spoj materije i energije.

Vaše reči i misli su komanda za vaše telo i zato obratite pažnju na to. Kada vas preplave negativne emocije, zastanite na trenutak, udahnite duboko, odmaknite se od cele situacije i oslušnite kako komunicirate sa sobom. Da li ste preoštri prema sebi, prekritični, storgi ili zahtevni?

Dobro razmislite da li želite da preplavite svoje telo svim tim negativnim vibracijama ili želite da energiju upotrebite produktivnije. Verujem da će vam vaše telo biti jako zahvalno ako odlučite da ga sačuvate negativnih vibracija i višesturko će vas nagraditi za to. Iznenadićete se kada osetite koliko ljubavi prirodno dolazi iz zahvalnog tela.

Zahvalnost podstiče velikodušnost koja donosi još više zahvalnosti, a sve to savršeno opisuje ljubav na delu. Idealan balans između uma i tela podstičete kroz zahvalnost i velikodušnost, a ljubaznost i nežnost stimulisaće ceo vaš sistem.


Treći korak je deljenje ljubavi sa drugima

Ljubav se deljenjem umnožava. Sve pozitivne stvari delite sa drugima jer sve što podelite je vaše. Kada delite, ona postaje sveža i budna, a vi se osećate živima. Kada volite drugu osobu i kada ona voli vas zajedno stvarate vibraciju čiste ljubavi koja dodiruje najmanje 10.000 duša u vašem okruženju. Taj talas ljubavi se širi i preliva na sve i svakoga ko je otvoren da primi vibraciju ljubavi. Tada se pokreće vibraciju radosti i stvara prostor bezgraničnih mogućnosti.

Deljenjem ljubavi pokrećete najveću isceliteljsku snagu i činite da se transformacija desi u trenutku. Na taj način dajete sebi mogućnost da svedočite tome.


Četvrti korak je spoznaja da je ljubav i ništa i sve

Ljubav je sama po sebi dragocena, nema nameru ili određen smisao. Nije svrha, cilj, a ni materija. Ona je sve. Nema granice i ne pokušavajte da je ograničite, stegnete, stavite u kutiju, čuvate od drugih ili prisvojite. Ako to budete radili spremite se da se suočite sa gubitkom jer će ona nestati. Ostaće vam samo iluzija o ljubavi i bledo sećanje na nju.

Možete je jedino sačuvati tako što ćete je pustiti da bude slobodna i verovati u nju. Tada će vam biti verna, odana i uvek uz vas.

Ljudi su bića koja su sposobna da vole i osete čistu ljubav bez obzira koliko su voljene osobe udaljene. Vibracija ljubavi putuje brzo jer je nosi vibracija svetlosti. Nema nikakvih prepreka da se oseti ljubav između dve osobe koje se vole bez obzira na to koliko su fizički udaljene. Zar to nije fenomenalno?


Setite se da volite kao dete

Svako dete se rađa prepuno ljubavi, u stvari ono je rođeno kao ljubav. U okruženju gde su otac i majka voljeni, gde se oni međusobno vole i vole svoje dete, ono će izrasti u čoveka čije srce svira ljubavnu melodiju.

Dete nema prepreka da vas voli celim svojim bićem jer ga ego još nije obuzeo. Ljubav je za njega prirodna stvar – nešto što ne treba da se uči. Dete vas voli samom svojom prisutnošću bez očekivanja, uslovljavanja i zahtevanja. Neće vam reći volim te ako mi kupiš to i to, jer vas dete ili voli ili ne. Sve je tako jednostavno jer ego nije upleten.

Pored toga deca jasno osećaju poruke iz svog srca jer nisu previše u umu – ne preplavljuju ih misli i projekcije. Zbog toga kada se nađete u njihovom okruženju osetićete da ste preplavljeni bezuslovnom ljubavlju. Deca vole čisto i predano.

Bez obzira koliko imate godina i vi možete da volite kao dete. Potrebno je samo da:

  • Uđete u svoje srce,

  • Budete u sadašnjem trenutku

  • Probudite ljubav prema sebi

  • Delite ljubav bezuslovno sa drugima

  • Ne budete u egu, negativnim mislima i emocijama

  • Date slobodu ljubavi i verujete u nju


Ono što vas čini bogatim je ljubav. Ona vam daje, dok vam strah oduzima.

Stah stoji nasuprot ljubavi. On vas parališe, zamrzava, ubija veru, ograničava i seče vam krila. Zato je prva stvar raditi na strahu, isceliti ga, transformisati i napraviti više prostora za ljubav.

Zatim dolazi ljubav – jedina duga u kojoj su sve boje života. Iz tog razloga, uvek razmišljajte o velikim stvarima, prostranstvima i koliko visoko možete da letite na krilima ljubavi jer vas ona vodi u životnu avanturu i samo sa njom ste tamo sigurni.