Razvijanje intuicije

5 koraka za brže razvijanje intuicije 

Kada postanete svesni i probudite svoju intuiciju, vi možete raditi na tome da je dalje razvijate. Često se dešava da potiskujete intuitivni osećaj ili da ga proveravate, trošeći vreme i energiju. Dok to radite niste ni svesni da se odričete sopstvene snage. Ovo odricanje vas vodi u osećaj bespomoćnosti, praznine, te nesvesno ulazite u ulogu žrtve, a kasnije prerasta u osećaj besa i ljutnje. Ukoliko potisnete ove osećaje možete dotaći stanje depresije i očaja. Tada na scenu stupa projektovanje nezadovoljstva na najbliže okruženje i manipulacija istim. Ne brinite, rešenje za razvijanje intuicije postoji i sastoji se od 5 koraka.

Razvijanje intuicije u 5 koraka. Naučite da slušate sebe, svoj unutrašnji glas i da mu verujete, te da postignite autentičnost i harmoniju vaše intuicije i tela


Razvijanje intuicije vas može učiniti efikasnim i aktivnim

Važno je da naučite da slušate sebe, svoj intuitivni osećaj i unutrašnji glas, i da sebi verujete. U prvom trenutku, taj proces bi za vaš mentalni/intelektualni deo i ego izgledao riskantno i zastrašujuće. Veliki je izazov za taj deo vašeg bića da kontrolu prepusti iracionalnom delu.

Svakoga trenutka (pa i sada) vi intuitivno primate informacije, ali uglavnom toga niste svesni. Svoju intuiciju koristite u svim praktičnim razumskim odlukama koje svakodnevno donosite, od toga šta spremiti za večeru, pa do toga kog partnera ili prijatelja odabrati.

Veština efikasnijeg korišćenja intuicije sastoji se u tome da nesvesne podatke koje vam ona pruža stavite negde gde ih vaša svest može protumačiti. Da bi se takav nesvesni proces stavio pod kontrolu treba vremena i, za početak, nečije vođstvo.

 

Verovati intuiciji u 2 koraka

Da biste mogli da razlikujete intuitivni glas od svih ostalih glasova koji se pojavljuju unutar vas potrebno vreme i veština za razvijanje intuicije. Preplitaće se glas vaše svesnosti, glas vaših starih programa i uverenja, zatim strahova i sumnje, mišljenja drugih ljudi i vaših ideja. Veština prepoznavanja svih ovih glasova se stiče vremenom i vežbom.

  • Prvi korak je obraćanje pažnje na vaše unutrašnje osećaje i na unutrašnji dijalog. Neće sve ići u početku glatko. Pojavljivaće se sumnje i razne provere intuicije. Da li je to baš tako kao što čujem i osećam unutar sebe, da li ovaj dijalog koji vodim unutar sebe ide iz intuicije ili iz ega, kako ću biti siguran/na da je baš ovo ispravni glas koji čujem?

  • Drugi korak je da ga ne ignorišete i ne umanjujete značaj tog iskustva kada ga osvestite. Postanite objektivni posmatrač tog unutrašnjeg dijaloga i primetite šta se dešava kada sledite unutrašnji glas.

 

3 koraka do harmonije intuicije i tela

  • Prvi korak je da svakodnevno pratite i proveravate vaš unutrašnji osećaj – što češće, to bolje. U tom procesu, vaš saveznik i desna ruka jeste vaše telo. Ono će vam najbolje pokazati da li pratite svoju intuiciju ili ne. Telo će vam slati jasne signale kada ga budete konsultovali u vezi vaših unutrašnjih osećaja.
  • Drugi korak je kontakt sa telom i čitanje i razumevanje onoga što vam ono poručuje. Telo će vas uvek vratiti na pravi put i pokazati u kom pravcu treba da idete u datom trenutku. Zato, volite i poštujte svoje telo. Ono je sonar vašeg unutrašnjeg bića i bez greške očitava vaša unutrašnja stanja.
  • Treći korak je usklađivanje unutrašnjeg glasa sa telom i sa onim što vam telo u tom trenutku govori. Dakle, šta se događa kada se poklope intuitivni osećaji i telesni impulsi? Kao prvo, unutar tela i energetskog polja osećate više energije, potom rastu vaše samopouzdanje i lične moći. Vaša kreacija se manifestacije u stvarnom životu, sa lakoćom ostvarujete životnu svrhu. Kao rezultat osećate usklađenost sa svime što je u vama i oko nas, a vaše telo će proširiti sposobnost da kanališe univerzalnu energiju.

Budite nežni prema sebi 

  • Ako osetite da imate više energije, radosti, snage i da stvari teku bez zastoja, to je pokazatelj da ste intuitivno postupili i poslušali unutrašnji glas.
  • Ako sumnjate, analizirate, tražite potvrde od okruženja ili radite suprotno od onoga što osećate, osetićete zastoj energije. Naićićete na blokade u stvarnom životu, osećaj bespomoćnosti, a u nekim slučajevima emotivnu i fizičku bol.

U oba slučaja nešto ste naučili. Ništa nije uzalud i bez smisla. Bitno je da u trenucima kada se dešava manifestacija vaše odluke, budete nežni prema sebi i da sebe volite, bez obzira koju ste lekciju naučili. Ne odustajte.

Usklađenost vašeg svesnog, nesvesnog i telesnog će vas dovesti u harmoniju unutar vas samih, ali i u harmoniju sa vašim okruženjem.

Za razvijanje intuicije pridružite se nekoj od narednih online grupnih edukacija “Unutrašnji glas” OVDE.