Šta je to hrabrost i da li ste na vibraciji hrabrosti?

Koju vibraciju nosi hrabrost?

Koliko puta ste čuli od prijatelja “baš si hrabra/a, ne znam da li bih ja to mogla/o” ili “ti ili si hrabar/a ili lud/a” i “koliko samo hrabrosti treba da se uradi tako nešto, svaka ti čast.” Da li ste svesni koliko ste vi puta ove rečenice uputili svojim najbližima, onako iskreno iz duše, bez da ste razmišljali šta je to HRABROST i koju vibraciju hrabrost nosi?

 

Hrabrost je u svakom od vas

Verujem da svako od vas svaki dan oseti hrabrost. Za nju ne morate posebno da se spremate. Ona je tu, potrebno je samo da je osvestite. Sama odluka vaše duše da se rodi na planeti Zemlji i da prođe kroz svoje lekcije je čin hrabrosti. Ona je vaša vrlina i vrednost. Sa njom se rađate, niko vam je ne može dati ili pokloniti. Vaše je da joj date dovoljno prostora da se razvije i razmaše svojim krilima.

Da li ste na vibraciji hrabrosti? Šta je to hrabrost?

“Naučio sam da hrabrost nije odsustvo straha, nego da je pobeda nad njim. Hrabar čovek nije onaj koji se ne oseća uplašeno, nego onaj koji nadvlada taj strah.”

Nelson Mendela

Hrabrost stičete po rođenju i kasnije tu vrlinu integrišete u sve segmente svog života. Negujete je kroz predački, porodični i društveni sistem. Ona vas motiviše da pomerate svoje granice i da izlazite iz svoje zone komfora. Ona vas vodi ka slobodi i ka višim nivoima svesnosti.

Zbog svega toga ona nosi energiju visoke vibracije.

 

Šta vas sputava da budete hrabri?

Ne možete da budete hrabri ako niste iskreni, ako ne volite, ne verujete, niste radoznali i slobodni, ne prihvatate izazove i niste spremni na rizik. Sve nabrojano vas vodi ka osećajima niske frekvencije koje vam ograničavaju lični rast.

  • Strah će vas odvesti u kukavičluk

  • Kontrola u nedostatak samopouzdanja

  • Nesigurnost u odustajanje

  • Neizvesnost u nepoverenje

  • Očekivanja u razočaranost

  • Neiskrenost u iluziju

  • Nedostatak ljubavi će prerasti u zameranje

  • Odsustvo vere u osuđivanje

  • Nepostojanje radoznalosti život će vam pretvoriti u besmisao

 

Otvorite srce i postanite hrabri

Pre svega za hrabrost je potrebno živeti srcem, a da biste tako živeli morate ga prvo otvoriti. Otvoreno srce je put kojim ona korača. Živeti otvorenog srca znači otkrivati život hrabro i prolaziti kroz rizik. Hrabrost je tu kada živite u ljubavi i poverenju prema sebi i drugima. Sigurno će biti tu kada pustite prošlost i zakoračite u budućnost, svesno stojeći u tački sadašnjosti.

U otvorenom srcu se nalazi sve što vam je potrebno da živite hrabrost: autentičnost, vaša istinitost, radost, ljubav, vera, radoznalost, odgovornost, saosećanje, prihvatanje i zahvalnost.

Iako možda mislite da za sticanje vrline hrabrosti treba puno vremena, iskustva i znanja – ne treba. Potrebna je želja i svesna odluka da ćete se suočiti sa strahom i kukavičlukom.

Ljubav, strah i hrabrost

Ljubav je ta koja će vam pomoći da strah nestane i zato je potrebno da je u svoj život unosite što više. Volite sve što čini vaš život. Volite ljude, ali ne zato što oni vole vas, nego ih volite zbog sebe – zbog osećaja energije ljubavi.

Ljubav je svetlost, a strah je tama. Kada osećate da vas preplavljuje tama i osećaj straha znajte da je to samo odsustvo svetla, tj. nedostatak ljubavi unutar vas. Tada je pravo vreme da prizovete nju i svetlost u sebe jer je to prirodno stanje vašeg bića. Kada zavolite sebe i svakodnevno praktikujete ljubav prema sebi, povećavate kapacitet ljubavi za druge. To možete da postignete uz primenjivanje 4 laka koraka do ljubavi. Vi niste u ljubavi – vi jeste ljubav. 

Prihvatite rizik i postanite još hrabriji

Spona između straha i hrabrosti je rizik. Rizik je kada ste spremni da, uprkos strahu koji osećate, uđete u izazovnu situaciju i stavite sve na kocku – rizikujete. U tom trenutku pojačavate unutar sebe vrlinu hrabrosti. Što je veći rizik veća je i mogućnost duhovnog i životnog razvoja.

Uz hrabrost vam dolaze inteligencija, odlučnost, oštrina, otvorenost, um bez predrasude, fokus, povećava se kapacitet za učenje, samopouzdanje i lična moć.

Kada strah i kukavičluk nestanu hrabrost će se pretvoriti u neustrašivost koja je viša oktava hrabrosti. Novostečenom vrlinom ne dozvoljavate drugima da u vama izazivaju strah, a ni vi ne izazivate to isto osećanje kod drugih.

Svaki put kada odlučite da hrabro zakoračite iz svoje zone komfora život će vas nagraditi. Otvoriće vam se neka nova vrata, pojaviće se novi ljudi koji će biti spremni da sa vama idu putem ljubavi i svetlosti. Vibracija ljubavi i zahvalnosti će se pojačavati, a stećićete i dodatni osećaj slobode.

Samo razmišljajući na temu hrabrosti osetićete kako vam se podiže energija u telu i otvara srce.