Unutrašnji glasovi

Svi ste vi rođeni kao slojevita bića, kao mikrokosmos univerzuma sa različitim brojem arhetipskih osobina i energija u sebi. Rođenjem ste dobili i zadatak da u životu spoznate, razvijete i izrazite što više ovih energija kako biste bili celoviti i kako biste iskusili najširi mogući spektar svojih potencijala. Na tom putu vam mogu pomoći unutrašnji glasovi energije vašeg sopstva.

 

Prihvaćena i odbačena sopstva

Unutar vas obitava mnogo različitih sopstava, svaki sa svojom različitom svrhom i zadatkom. Svako od vas je neka sopstva razvio jako visoko. I to su oni delovi vaše ličnosti sa kojima osećate jaku povezanost i identifikaciju. Te delove predstavljate svom okruženju – to su vaša prihvaćena sopstva.

Pored ovih prihvaćenih, postoje i druga sopstva unutar vas kojih se plašite, stidite ili zbog kojih osećate nelagodu. Njih pokušavate da sakrijete, ne samo od drugih nego i od vas samih. To su vaša odbačena sopstva. Svako od ovih sopstava unutar vas ima svoj glas i svoj izraz i vi ga možete čuti. Istina je da su sve vaše energije, prihvaćene i odbačene sastavni deo vas i sve su vam one zaista potrebne da biste iskusili celovitost i ispunjenost, i da biste živeli svoju autentičnost.

 

Evo nekih najčešćih prihvaćenih i odbačenih sopstava unutar vas:

Prihvaćna sobstva Odbačena sopstva

odgovorna ličnost slobodni duh

kreator pravila pobunjenik

samoprihvatanje kritičar

racionalni um intuicija

negovatelj perfekcionista

razigrano dete ranjeno dete

 

Vaša intuicija je takođe jedna od energija vašeg sopstava. Ako ste u mladosti bili ohrabrivani da je spoznate, koristite i da joj verujete, onda će intuicija biti jedno od vaših prihvaćenih sopstava. Ako ste u detinjstvu bili podržani i učeni da je racionalnost vaše prihvaćeno sopstvo, onda će intuicija biti odbačena. Vi ne morate birati između ove dve energije sopstva unutar vas, vaš jedini zadatak je da ih prihvatite i da ih izbalansirano koristite tokom života.

 

Spoznaja i prihvatanje energija sobstva

Prvi i najvažniji korak je da počnete da prepoznajete i postajete svesni svog prihvaćenog sopstva. Kada jednom steknete uvid u vaše prihvaćeno sopstvo, ono počinje da izbija na videlo.

Nekad je izazovno samo se ne identifikovati sa energijom prihvaćenog sopstva, jer ta energija je zavodljiva i daje vam super moć, jačajući vaš ego. Sa druge strane, spoznajom i prihvatanjem energije odbačenih sopstava dovodite sebe u ravnotežu i počinjete da razvijate svesni ego. Svesni ego je sposobnost da prepoznate i zadržite sva različita sopstva unutar vas, tako da možete da napravite svestan izbor koji ćete da koristite u datom trenutku vašeg života.

 

Vežbe za razvijanje spoznaje energije vašeg sopstva

Različite vežbe, tehnike i alati vas mogu dovesti do spoznaja energije sopstva unutar vas. Vera u proces i strpljenje u realnom vremenu će biti vaši saveznici na ovom putu kreiranja svesnog ega i prepoznavanja vaših unutrašnjih glasova.

Pogled unutar sebe i istraživanje sopstvenih potencijala su zapravo jedna kreativna i radosna igra koja se dešava unutar vas samih, vođena i dirigovana od vašeg autentičnog bića. Pristupite joj sa dečjom radoznalošću i razigranošću i spoznaćete neverovatne svetove unutar vas samih, koji će dodirnuti svako biće sa kojim ćete biti u bilo kakvoj interakciji.